De impact van thuiswerken op lease auto’s

Nu thuis werken een nieuwe norm is, zullen werknemers minder gebruik maken van een auto om naar hun werk te rijden. De een zal er voor kiezen de ene helft op kantoor te werken en de andere helft thuis, terwijl de ander ervoor kiest om alle dagen thuis te werken. Welke optie je ook kiest, het is duidelijk dat er minder gebruik wordt gemaakt van een auto. Maar wat is het effect hiervan? Zal zakelijk leasen nog even vaak gebruikt worden en zullen bedrijven nog steeds auto’s aanbieden aan de werknemers? Dit artikel beschrijft het effect van thuiswerken op de lease auto’s.

Minder geld

In het begin van de coronacrisis moesten veel bedrijven dicht. De werknemers konden niet meer naar werk en moesten vanuit huis werken. Sommige werknemers hadden helemaal geen werk meer en werden ontslagen. Dit resulteerde in een crisis voor bedrijven. Er was minder geld en de betalingen van de lonen gingen gewoon door. Hierdoor moesten bedrijven keuzes maken. Ze moesten bezuinigen en deden dit door afscheid te nemen van werknemers en dingen zoals auto’s van de zaak te schrappen.

Minder reizen

Het thuiswerken zorgde er ook voor dat werknemers zelden tot nooit naar werk hoefden te reizen. Hierdoor werd een lease auto van de zaak onnodig. Voor die enkele keren dat ze wel naar kantoor moesten was een lease auto het namelijk niet waard. Ook nu, nu de coronacrisis langzaam aan achter ons lijkt te liggen, werken veel mensen nog thuis. Hierdoor worden er minder woon-werk kilometers gemaakt, wat ervoor zorgt dat werknemers misschien wel hun privéauto moeten gaan gebruiken voor de zakelijke kilometers.

Keuzes en milieuvriendelijkheid

Een bedrijfswagen leasen is dus niet meer vanzelfsprekend tegenwoordig. Bedrijven zijn hard aan het werk om de financiën weer op te bouwen na de coronacrisis en hierbij is een lease auto niet hun eerste prioriteit. Zeker wegens het feit dat er tegenwoordig veel thuiswerkers zijn, lijkt een auto van de zaak steeds meer onnodig. Welke stappen de bedrijven hierin ondernemen is verder aan henzelf, maar het is wel duidelijk dat er dus iets kan gaan veranderen voor de werknemers. Een ding dat wel duidelijk is, is dat minder ritjes met de auto een goede bijdrage levert aan de milieuvriendelijkheid.

ADVERTENTIE

Algemeen