Wat te doen bij schade aan je huurauto

Iedereen kent het wel: de angst om schade te rijden bij je huurauto. Je hebt de auto net opgehaald bij auto huren Rotterdam Zuid en plots is het randje van de stoep net iets te dicht bij je velg. Je hoort de krassen ontstaan en zet de auto aan de kant. Ja hoor, het is raak. Je hebt schade gereden. Dat dit regelmatig gebeurt, weten verhuurbedrijven als de beste. Echter is het oplossen hiervan vaak het grootste probleem.

Voorkomen

Allereerste is het natuurlijk belangrijk dat je de schade voorkomt. Dat scheelt namelijk niet alleen geld, maar ook tijd. Rijd voorzichtig en let goed op verhoogde stoepranden. Naast voorkomen, kan je ook kijken of je jezelf goed kan verzekeren. Vaak is er een optie tot een verzekering waarbij je voor alle schade verzekerd bent. Dit kost dan misschien wel iets meer geld, maar als je schade rijdt zal je jezelf hiervoor dankbaar zijn. Ook is het belangrijk dat je foto’s maakt van de auto voordat je erin stapt. Zo voorkom je namelijk dat schade op je verhaald wordt, die je niet hebt veroorzaakt.

Schadeformulier

Maar wat moet je nu doen als je dan toch echt schade hebt gereden? Allereerst is het belangrijk het schadeformulier meteen in te vullen. Zorg ook dat je een kopie van het formulier hebt die je kan versturen naar het verhuurbedrijf en een voor jezelf zodat je deze kan toevoegen aan je eigen administratie. Na het invullen van het formulier is het belangrijk dat je contact opneemt het autoverhuurbedrijf. De werknemers van het bedrijf zullen je verder helpen en instructies geven over wat je vervolgens moet doen.

Blijf kalm

Het belangrijkste om te doen als je schade rijdt, is rustig blijven. Zeker als er een andere partij bij betrokken is, is het belangrijk om niet boos te worden en de ander geen aanleiding te geven tot woede. Op deze manier kan je namelijk rustig en zorgvuldig het formulier invullen. Het is namelijk onwijs vervelend als je er later achter komt dat je essentiële informatie mist op het schadeformulier. Ook als er een botsing heeft plaatsgevonden is het belangrijk dat je jezelf kalmeert. Kijk goed of alle betrokkene ongedeerd zijn en zet vervolgens stappen om de nodige mensen en bedrijven in te schakelen. Ben je op dat moment ineens helemaal vergeten wat je moet doen door de schrik? Dan kan je altijd bellen naar auto huren Rotterdam West. Zij zullen jou alle nodige adviezen geven.

ADVERTENTIE

Algemeen