De omvang van de Ultimaker S5

Er zijn vele vernieuwingen in de wereld van het 3D printen aan de Ultimaker S5 toe te schrijven. Eén van de belangrijkste is toch wel dat er voor schaalvergroting is gekozen. Waar printers jarenlang steeds compacter werden gemaakt, is nu gekozen om meer met de beperkte ruimte te doen. Dit heeft bijvoorbeeld met zich meegebracht dat het bouwvolume nu efficiënter wordt benut. Dit was zelfs in de voorgaande modellen van de fabrikant niet zo duidelijk te zien als in deze printer. Dit maakt het interessant om erin te investeren wanneer je veel met printing werkt.

Werken met een groter oppervlak
Wanneer je kijkt naar andere compacte 3D printers, dan valt op dat het bouwoppervlak van de Ultimaker S5 flink groter is. De ruimte die benut wordt is 330 X 240 X 300. Daardoor is het voor de gebruikers van de printer een stuk beter mogelijk om grote ontwerpen te maken. Terwijl er ook ruimte is voor een reeks aan kleine ontwerpen die gelijktijdig worden geprint. Het grot volume kan je dus op verschillende manieren vooruithelpen. Je gaat heel anders denken over de manier waarop je met het printen in 3D kan omgaan. Dit is flink vernieuwend.

Thuis de S5 gebruiken
Het is aantrekkelijk om te zien hoe je het maximale uit de Ultimaker S5 kan halen. Je mag dan een groot bouwvolume hebben, maar de printer is nog altijd compact gehouden door de fabrikant. Dit betekent dat het apparaat dus ook gewoon op een bureau in je werkkamer zal passen. Daardoor kan je ook thuis aan de slag gaan. Wanneer je een idee hebt, dan kan je dit dus ook direct oppakken en uitwerken. Het is precies deze reden die een grote groep aan gebruikers zal aanspreken. Neem dat ook mee wanneer je zelf een printer zoekt.

Verbeteren van de werkwijze
De vorm waarin de Ultimaker S5 is gegoten maakt het alleen maar gemakkelijker om ermee te werken. Dat is onder andere te danken aan de reeks aan voordelen. Denk alleen al aan de ruime mogelijkheden om met filament te werken. Er zijn veel verschillende soorten te gebruiken, waaronder een aantal specifieke vormen. Denk aan het nieuw ontwikkelde Tough PLA. Dit helpt je om nog sterkere ontwerpen te maken met de 3D printer. Het zij dit soort pluspunten waarmee je vooruitgang kan boeken dankzij de printer. Dit maakt de investering ook gemakkelijk te verantwoorden wanneer je deze gaat doen.

ADVERTENTIE

Algemeen