Huisbeveiliging – meer aandacht voor de beveiliging van jouw huis

De beveiliging van je huis is belangrijk en is iets dat je in het dagelijkse leven nooit mag negeren.

Er zijn verschillende fouten, die je onbewust kunt maken. Hier zijn enkele basisprincipes van huisbeveiliging:

1. Vervang je sloten als je je sleutels kwijt bent. Soms ben je misschien onvoorzichtig en raak je de huissleutels kwijt. Zorg voor een ander slot als je de sleutels niet meer kunt vinden. Je weet misschien niet zeker of je de sleutels in je huis bent kwijtgeraakt. Verander in deze situatie zonder aarzeling de sloten. Zelfs als je later de sleutels weer vindt, kon je er niet zeker van zijn dat jij de sleutels zou vinden voordat een crimineel ze had gevonden.

2. Pronk nooit extreem met jouw eigendom. Er zijn misschien wat stiekeme dieven om je heen, maar dat besef je niet altijd. Maar van die ijdelheid kun je ooit spijt krijgen. Vroeg of laat komt die inbreker voor jouw zogenaamde ‘geweldige eigendom’. Kortom: hoe minder aantrekkelijk jij jouw eigendom voor latente criminelen maakt, hoe veiliger jouw huis zal zijn.

3. Zeg de kranten af als je minimaal twee dagen afwezig bent. Als je niet thuis bent en de krant aanhoudt, liggen de kranten op de grond, wat een duidelijke aanwijzing is dat er niemand thuis is. Daarom kun je in die periode de krant beter stopzetten.

4. Vermijd om de deur voor een vreemde te openen. We weten dat niet elke vreemde slecht in de zin heeft, maar we moeten met sommige vreemden wel voorzichtig zijn. Er wordt gezegd dat criminelen vaak in een team werken en meestal een vrouw of een kind als lokaas gebruiken om het huis binnen te komen. Als je de deur voor het aas hebt geopend, grijpen de andere teamleden hun kans en haasten zich meteen naar je huis.

5. Zoek een verantwoordelijke werknemer als je een huishoudelijke hulp moet inhuren. Vaak zijn mensen geneigd om een hulp in te huren om hun huis schoon te maken of om voor het kind te zorgen als de ouders moeten gaan werken. Als je dergelijke problemen hebt, ga dan naar een gerenommeerd bureau om zelf een verantwoordelijke werknemer te zoeken. Alleen als je ervoor zorgt dat de werknemer betrouwbaar is, kun je je huis met een gerust hart achterlaten.

Lees verder over huisbeveiliging: https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag

ADVERTENTIE

Algemeen