Hoe Schrijf je een boek?

Een roman schrijven, hoe doe je dat?

Mensen die een manuscript proberen te schrijven lopen vaak vast in de verhaallijn. Meestal is dit een kwestie van onvoldoende schrijftechniek. Schrijven is een kunstvorm maar ook een ambacht. Bij ambachtelijke beroepen moet de techniek goed zijn, anders is het project gedoemd om te mislukken. Met professionele hulp wordt het haalbaar om een boek te schrijven. Wat je nodig hebt is waardevolle feedback van ervaren schrijvers. Expertise van auteurs versnelt het schrijfproces. Als je de wil hebt om een verhaal zo goed mogelijk op papier te zetten en naar een publicabel manuscript toe te werken, dan is de kans groot dat het haalbaar wordt. Stop met dromen van een eigen boek, begin met schrijven van een eigen boek.

Schrijversschool Querido Academie, cursus Boek Schrijven

Je kunt een geweldig verhaal in je hoofd hebben, maar het komt er uiteindelijk op aan hoe je het op papier zet. Een goed verhaal kan ontelbare keren fout verteld worden. Hoe schrijf je het zo goed op dat anderen het lezen willen? Op schrijversschool Querido Academie leer je de kracht van je eigen pen herkennen. Het leert een verhaal zo goed mogelijk op papier te zetten. De kans om gepubliceerd te worden door een uitgever, wordt groter. Het plezier in schrijven neemt toe als je minder last hebt van obstakels. De opbouwende kritiek van auteurs kun je in het voordeel van jouw schrijfwerk gebruiken. Net als bij elke scheppende kunstvorm, heb je het juiste gereedschap nodig. Op schrijversschool Querido Academie wordt veel aandacht gegeven aan de techniek van het schrijven van een goed verhaal. Hoe schrijf je publicabel? Hoe voorkom je dat je vastloopt in de verhaallijn en hoe maak je jouw verhaal boeiend voor je lezers?

Hoe schrijf je een roman?

Onervaren schrijvers lukt het niet om een verhaal goed op papier te krijgen. Je kunt een druk leven hebben en weinig tijd overhouden om je vol overgave op het ambacht schrijven te storten. Van uitstel komt afstel. Op den duur is je wens om een roman te schrijven een onbereikbare droom geworden. Of misschien schrijf je vaak, maar weet niet meer hoe je verder moet met een verhaal. Je loopt vast in de gebeurtenissen en je vindt het lastig om overbodige zinnen te schrappen. Je bent vaker bezig met herschrijven dan scheppen, en je komt er niet uit. Kies dan voor een cursus waardoor je verder komt. Professioneel advies is goud waard als je goed wilt leren schrijven. Ook is schrijven een kwestie van doen. Consequent zijn en structuur leren aanbrengen in je manuscript. Je weet dat je schrijven kunt maar het komt er nog niet uit zoals het zou willen? Spijkers met koppen slaan en voor een cursus Boek Schrijven kiezen is dan een belangrijke eerste stap.

ADVERTENTIE

Algemeen

Geef een antwoord