Slim printen met Prusa i3 mk3

Slim printen op een 3D printer? Dan is het gebruik van de Prusa i3 mk3 eigenlijk de enige juiste keuze. Het is niet voor niets dat deze printer als de smartprinter onder de 3D printers wordt gezien. De fabrikant heeft er alles aan gedaan om alle innovaties die het heeft gedaan in één apparaat te stoppen Waarbij de printer ook alleen maar beter is geworden. Dit maakt bijvoorbeeld de eindresultaten beter dan ooit tevoren. Er zijn een aantal punten van aandacht waar vooral op gericht is bij het werken aan deze printer. Kijk bijvoorbeeld hier eens naar.

Sensors als oren en ogen
3D printen is bijna een automatisch proces met de Prusa i3 mk3. Dat komt omdat de fabrikant meerdere sensors in het apparaat heeft gebouwd. Met die sensors worden alle mogelijke gevaren voortdurend gemeten. Wanneer er iets mis dreigt te gaan kan de printer dan ingrijpen. Met als resultaat dat de producten die uit de printer komen alleen maar beter zijn dan ooit. Dit is een belangrijk pluspunt omdat er daardoor op zakelijk gebied snel en handig mee te werken heeft. Minder fouten zorgt voor betere resultaten. Alle reden om hier dus optimaal van te willen profiteren.

Sneller klaar met printen
De Prusa i3 mk3 maakt printen ook een snelle klus. De bediening is heel gemakkelijk waardoor je heel snel je ontwerpen kunt aangeven en het printen in werking kan stellen. Daarna kan je ook nog eens rekenen op een hoge snelheid. Met als gevolg dat de ontwerpen sneller klaar zijn dan ooit. Omdat de printer alle zaken zelf monitort, is het dus ook zo dat de eindresultaten van hoge kwaliteit zijn. De printer is flink stabiel en het frame is behoorlijk stevig waardoor dit allemaal zonder problemen goed mogelijk is. Bovendien is er nog meer mogelijk.

Persoonlijke aanpassingen doen
In de meer recente modellen van de Prusa i3 mk3 is het ook mogelijk om persoonlijke aanpassingen te doen. Zo kan het heatbed volledig worden verwijderd. Er zijn verschillende sheets aan te brengen. Eén is bijvoorbeeld geheel glad. Een andere juist meer ruw. Dit geeft vanzelfsprekend dus ook andere resultaten. De kwaliteit van het eindresultaat is daarmee nog gerichter te beïnvloeden. Terwijl met deze printer al goed te verzorgen was dat alle details zo optimaal als mogelijk worden weergegeven. Dit is dan ook de reden waarom er door allerlei verschillende doelgroepen mee gewerkt wordt. Dit maakt van alles mogelijk.

klik hier voor meer informatie over Prusa i3 mk3

ADVERTENTIE

Algemeen

Geef een antwoord