PDF Omzetten: Zo werkt het.

Een PDF is een bestand waar meerdere vormen van media in geplaatst kunnen worden. Niet alleen tekst maar ook afbeeldingen, video en geluid.  Vaak zie je gescande documenten of boeken in PDF formaat. Een PDF bestand kun je onder andere openen met Acrobat Reader.

Een PDF bestand kan niet worden gewijzigd tenzij je het omzet naar bijvoorbeeld Word. In een PDF kun je hoogstens wat tekst of een afbeelding selecteren en kopiëren. Soms is het wenselijk om een bestand om te zetten naar PDF, of andersom.

Het grote voordeel van een PDF is dat het op ieder apparaat hetzelfde eruit ziet. Ook smartphones en tablets kunnen bijna altijd zonder extra apps PDF bestanden weergeven en bekijken.

PDF omzetten met een converter

Wil je een bestand omzetten naar of van PDF? Dat kan op meerdere manieren. Je kunt software downloaden of een online tool gebruiken.

Als je bestanden naar PDF wilt converteren kan dit met handige software. Je kunt dan een virtuele printer instellen en je bestand “afdrukken als PDF”. Je print dan niets op papier maar slaat je bestand op als een PDF, super handig!

Liever geen software downloaden? Gebruik dan een online tool voor het converteren van PDF bestanden. Met deze tools is het een kwestie van je bestanden uploaden, de stappen volgen en tientallen seconden later heb je een mooie PDF!

PDF omzetten naar ander bestand
Je kunt een PDF ook omzetten naar een ander bestand wat je bijvoorbeeld wél kunt bewerken. Dat kan handig of nodig zijn wanneer je iets als PDF hebt gedownload maar graag wat aanpassingen wilt doen voor je het kunt gebruiken. In zo’n geval zet je een PDF om naar een Word of Excel bestand. Ook hier heb je software en tools voor. Een PDF omzetten naar een JPEG, PNG of GIF bestand kan ook gewoon zodat je deze in je foto collages kan gebruiken.

ADVERTENTIE

Software

Geef een antwoord