Een kapot dak repareren

Je denkt alles net lekker voor elkaar te hebben en dan kom je er plotseling achter dat je een lekkage hebt en er beschadigingen zijn aan het dak. Wanneer je dat tegenkomt dan is het noodzakelijk om het dak zo snel mogelijk te laten repareren. 

Wanneer je te maken krijgt met lekkages in huis dan kan de schade namelijk nog veel en veel verder oplopen dan alleen kapotte dakpannen. Het repareren kan op verschillende manieren die we hieronder verder toelichten. 

Plaatselijke reparaties

Een daklekkage in het dak kan komen door kapotte- of scheefliggende dakpannen. Indien dat het geval is dan hoeft een daklekkage ook helemaal niet duur te zijn. Het probleem kan dan al worden opgelost door simpelweg de kapotte dakpannen te vervangen voor nieuwe. Bij scheefliggende dakpannen kunnen deze opnieuw worden gelegd of ook worden vervangen wanneer daar een goede reden voor is. 

In beide gevallen is het verstandig om dit aan een dakdekker over te laten. Zo weet je zeker dat de (nieuwe) dakpannen er goed in liggen en de kans zo klein mogelijk is dat het lek weer terugkomt. Zorg er ook voor dat je het juiste materiaal voor het dak gebruikt, zodat ook dit helpt om toekomstige problemen zoveel mogelijk tegen te gaan.

Een daklekkage is vaak op te lossen met de bovenstaande voorbeelden bij een schuin dak. Bij een plat dak vindt de reparatie vaak plaats door het aanbrengen van vloeibare dakbedekking.

Een complete dakrenovatie

Het kan ook zijn dat je te maken hebt met meer schade aan het dak en dat een dakrenovatie een betere uitkomst is. Dit kan zijn bij veel schade, maar ook bij een verouderd dat of een andere reden, waardoor er een grotere kans is dat er in de toekomst weer problemen optreden. Bij een dakrenovatie kan het gehele dak worden vernieuwd. Dit heeft natuurlijk hogere kosten, maar daarna kun je er zeker van zijn dat je dak weer heel wat jaren meegaat. Een compleet nieuw dak zorgt ook voor een hogere waarde van je woning. Voor de waarde van je huis is het sowieso verstandig om alles goed te onderhouden. Op www.lifetimewonen.nl lees je nog veel meer over het juist onderhouden van jouw huis, zodat deze ook zoveel mogelijk zijn waarde behoudt.

ADVERTENTIE

Bouw